Ιαπωνία: Σε επίπεδα ρεκόρ οι εξαγωγές τον Σεπτέμβριο

Μετά την αύξηση της ζήτησης από τις ΗΠΑ και την Κίνα
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 07:33

ΑΥΞΗΣΗ 8,8% και σε επίπεδα ρεκόρ, αναρριχήθηκαν τον Σεπτέμβριο οι εξαγωγές της Ιαπωνίας, αποτέλεσμα της υψηλότερης ζήτησης από τις ΗΠΑ και την Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές των εξαγωγικών προϊόντων της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι φορτώσεις, αναρριχήθηκαν στα 5,9 τρισ. γιέν (51 δισ. δολ.), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο, οι εξαγωγές προβλεπόταν να αυξηθούν κατά 5,8%. Το εμπορικό πλεόνασμα υποχώρησε σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς οι υψηλές τιμές του πετρελαίου, κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, αύξησαν τον λογαριασμό των εισαγωγών, της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας στον κόσμο.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 17% και εντός των προβλέψεων. Το εμπορικό πλεόνασμα υποχώρησε 21%, στα 956,9 δισ. γιέν, έναντι 832,6 δισ. γιέν, που προέβλεπαν κατά μέσον όρο 31 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg.

Οι εξαγωγές στην Κίνα αυξήθηκαν 14,4% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και οι φορτώσεις στις ΗΠΑ, σε ποσοστό της τάξης του 5,8%, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Για το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ασία, αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα