Woolworths: Αγοράζει τα ξενοδοχεία της Taverner

Με στόχο την αύξηση των πωλήσεων αλκοολούχων ποτών
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 08:04

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Taverner Hotel Group, αντί του ποσού των 380 εκατ. δολ. Αυστραλίας (287 εκατ. δολ. ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένου και του χρέους της, έκλεισε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών της Αυστραλίας, Woolworths Ltd., καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Roger Corbett, επιδιώκει περισσότερες πωλήσεις από τα αλκοολούχα ποτά.

Η Woolworths, θα αγοράσει την αλυσίδα των 33 ξενοδοχείων μέσω του venture της με την Bruce Mathieson Group, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν πέρυσι για να καταβάλλουν 1,3 δισ. δολ. Αυστραλίας, για τα 133 ξενοδοχεία της Australian Leisure & Hospitality Group.

Η εξαγορά, θα επεκτείνει την ηγετική θέση της Woolworths στην αγορά ποτών λιανικής ύψους 11 δισ. δολ. Αυστραλίας ετησίως και θα δώσει στον Corbett, περισσότερες περιοχές να κτίσει καταστήματα. Ο ίδιος, επιδιώκει να αυξήσει τις πωλήσεις αλκοολούχων ποτών της Woolworths, κατά περίπου 1/3 στα 3,5 δισ. δολ. Αυστραλίας.

Οι μετοχές της Woolworths υποχωρούσαν 8 σεντς, φθάνοντας τσα 15,77 δολ. Αυστραλίας η μία, στις 2:03' μ.μ. στο Σύδνεϋ, μειώνοντας τα κέρδη του 5,1% που σημείωσαν φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα