Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Περιορισμένη η πιθανότητα πτωτικής κίνησης»
Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 10:15
UPD:10:21

Sarros Χρηματιστηριακή: «Στην ελληνική αγορά μοιράστηκαν χθες οι κερδισμένοι με τους χαμένους με αποτέλεσμα την διαιώνιση ενός ασταθούς κλίματος άμεσα επηρεασμένου από τις διεθνείς αγορές. Μέχρι και την Πέμπτη δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο στην ελληνική αγορά με πιθανότερη τη διατήρηση των υπαρχόντων επιπέδων τιμών και την επίσης διατήρηση του ενδιαφέροντος σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί σε αρκετές περιπτώσεις δεν συνδυάζεται με ικανοποιητικά αποτελέσματα».

Emporiki Investment Bank: «Αναμένουμε η θετική εικόνα της αγοράς που εμφανίσθηκε εχθές να συνεχιστεί και σήμερα τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών θεωρούμε ότι θα καθορίσει τη στάση των επενδυτών στη συνέχεια».

Marfin Analysis «Οι τάσεις σταθεροποίησης αναμένεται να συνεχιστούν με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις διεθνείς αγορές σε αναζήτηση κατεύθυνσης. Η πιθανότητα πτωτικής κίνησης της αγοράς φαίνεται περιορισμένη».

Fortius Finance: «Η αδυναμία διακράτησης των κερδών του ΓΔ, ο οποίος όπως και στη συνεδρίαση της Παρασκευής άνοιξε στο ενδοσυνεδριακό υψηλό και έκλεισε στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό, καταδεικνύει την επιφυλακτικότητα που διακατέχει τους εμπλεκόμενους στα χρηματιστηριακά δρώμενα στην τρέχουσα φάση, κατά την οποία οι πτωτικές τάσεις επικρατούν αυτών των ανοδικών, όπως και τα αρνητικά νέα των θετικών.

»Η τιμή του πετρελαίου, ενώ ήταν αρνητικός παράγοντας στην άνοδό του ευνοώντας κατά περίπτωση τις μετοχές του πετρελαϊκού κλάδου, δεν μπορεί να αποτελέσει θετικό παράγοντα στην πτώση του, με τις πετρελαϊκές εταιρείες να υποχωρούν ακόμα και όταν η τιμή του ανεβαίνει.

»Γεγονός είναι ότι οι ξένοι και οι εγχώριοι επενδυτές πωλούν με μεγαλύτερη ευκολία από αυτή που αγοράζουν, καθιστώντας την όποια ανοδική αντίδραση περιορισμένου μεγέθους και διάρκειας. Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την προσπάθεια διατήρησης του ΓΔ γύρω από τρέχοντα επίπεδα, με πρώτο σημείο αναφοράς τις 3.250 μονάδες για το ΓΔ.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα