Γερμανία: Πουλά το μερίδιό της στην Fraport, αξίας 665 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2005 10:56

ΜΕΡΙΔΙΟ, αξίας 665 εκατ. ευρώ (804 δολ. ΗΠΑ), του δεύτερου αεροδρομίου με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ευρώπη, Fraport AG, πουλά η γερμανική κυβέρνηση, καθώς η χώρα αυξάνει τις πωλήσεις των κρατικών μεριδίων, με στόχο τη μείωση του χρέους της.

Η κυβέρνηση θα πουλήσει ολόκληρο το 18,2% που κατέχει, σε θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων και 10,6 εκατ. μετοχών, απ’ ευθείας και επιπλέον 6 εκατ. μετοχών μέσω συμβολαίων με πριμ (call option), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, μέσω της συμβούλου της, Rothschild.

Η Γερμανία, υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, να περιορίσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού της και το χρέος της, πουλά περιουσιακά στοιχεία, ώστε να μην προχωρήσει σε μείωση δαπανών για επιδόματα και συντάξεις. Η κυβέρνηση, σχεδιάζει να πουλήσει το υπόλοιπο του μεριδίου της στην Deutsche Telekom AG και την Deutsche Post AG το επόμενο έτος, μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ, κάθε έτος, από το 2000.

Επίσης η κυβέρνηση επιδιώκει να βρει δυνητικούς αγοραστές για το 26% του αεροδρομίου του Μονάχου και του 30,9% του αεροδρομίου Κολωνίας-Βόννης, καθώς επίσης και του μεριδίου που κατέχει στην Duisburg Hafen AG, λιμάνι του Ρήνου. Και το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Γερμανίας, είναι επίσης προς πώληση.

Οι μετοχές της Fraport υποχωρούσαν 3,9%, φθάνοντας στα 38,50 ευρώ η μία, σήμερα στις 9:07' π.μ. στη Φραγκφούρτη. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 23%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται σε 3,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα