Aπό Erste Bank και Millenium οι καλύτερες προσφορές για την BCR

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 09:35
UPD:10:37

Την αυστριακή τράπεζα Erste Bank και την πορτογαλική Millenium bcp προεπέλεξε αργά χθες το βράδυ η Ρουμανία ως υποψήφιους αγοραστές πλειοψηφικού ποσοστού της Banca Comerciala Romana (BCR), σύμφωνα με ανακοίνωση της αρχής ιδιωτικοποιήσεων της χώρας AVAS.

«Οι διαπραγματεύσεις με τις δύο επιλεγείσες τράπεζες θα ξεκινήσουν την άλλη εβδομάδα», ανέφερε η ανακοίνωση της AVAS, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με τη στρατηγική ιδιωτικοποίησης της BCR, οι δύο τράπεζες θα κληθούν να βελτιώσουν τις προσφορές τους για την απόκτηση της ρουμανικής τράπεζας, η οποία κατέχει μερίδιο 26% της χώρας με πληθυσμό 22 εκατ. κατοίκων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι θα πωληθεί στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Η ρουμανική αρχή ιδιωτικοποιήσεων ανέφερε ότι η απόφαση για την προεπιλογή των δύο αυτών τραπεζών είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης των προσφορών που είχαν υποβάλει στις 17 Οκτωβρίου η γερμανική Deutsche Bank , η Millenium bcp, η Erste Bank, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, η ιταλική Banca Intensa, η βελγο-γαλλική Dexia και η γαλλική BNP Paribas.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα