Nomura: Στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών τα κέρδη

Αποτέλεσμα των συναλλαγών των μετοχών σε επίπεδα ρεκόρ
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 09:54

ΤΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε τριμηνιαία βάση, σε χρονικό διάστημα περίπου δύο ετών, εμφάνισε η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc., καθώς το μεγαλύτερο της δεκαετίας, ράλι των μετοχών, αύξησε τις αμοιβές και τα έσοδα από τις αγοραπωλησίες.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 60,9 δισ. γιέν (527 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 3,2 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Τόκυο. Οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 46 δισ. γιέν.

Οι διαπραγματεύσεις στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 60%, το τρίμηνο, φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 2,1 τρισ. δολ., καθώς η Ιαπωνία, εμφάνισε τη μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη μέσα σε οκτώ χρόνια. Ο δείκτης Topix, σημείωσε άνοδο περίπου 20% αυτήν την περίοδο, τη μεγαλύτερη σε τριμηνιαία βάση από το 1995.

Οι αμοιβές από τις συναλλαγές της Nomura, αυξήθηκαν στα 77,5 δισ. γιέν το τρίμηνο, από 45,6 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο. Τα κέρδη από τις συναλλαγές των μετοχών ανήλθαν συνολικά σε 15,4 δισ. γιέν, ανακάμπτοντας από τις ζημίες. Οι αμοιβές από την επενδυτική τραπεζική υποχώρησαν στα 24,1 δισ. γιέν, από 32,3 δισ. γιέν.

Οι χρηματιστηριακές φίρμες της Wall Street, αποκομίζουν ακόμη υψηλότερα κέρδη από τις διεθνείς συναλλαγές μετοχών, ομολόγων, εμπορευμάτων και νομισμάτων. Η Goldman Sachs, η οποία έχει διπλάσια χρηματιστηριακή αξία από την Nomura, ανακοίνωσε στις 30 Σεπτεμβρίου, ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο σημείωσαν άνοδο 84%, φθάνοντας στο 1,62 δισ. δολ. και σε επίπεδα ρεκόρ. Τα έσοδα από τις επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία, νομίσματα και εμπορεύματα, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 46%, φθάνοντας στα 2,6 δισ. δολ. και στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Η Lehman Brothers Holdings Inc., η τέταρτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε στις 14 Σεπτεμβρίου αύξηση 74% των κερδών της, επίσης σε επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα