Ahold: Αμετάβλητες οι πωλήσεις εξ αιτίας του ανταγωνισμού

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 11:31

ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ διατηρήθηκαν, το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, οι πωλήσεις της Royal Ahold NV, της ολλανδικής ιδιοκτήτριας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης των Giant, αποτέλεσμα του ανταγωνισμού από τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Wal-Mart Stores Inc.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 10,2 δισ. ευρώ (12 δισ. δολ.) τις 12 εβδομάδες που έληξαν στις 9 Οκτωβρίου. Πέντε αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν στα 10,4 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Ahold υποχώρησαν 18 σεντς ή 2,9%, φθάνοντας στα 6,06 ευρώ στις 8:15' π.μ. στο Λονδίνο. Οι μετοχές της εταιρείας, υπερδιπλασιάστηκαν από τη διαπραγμάτευση στο ολλανδικό Χρηματιστήριο που έληξε στις 24 Φεβρουαρίου του 2003, την ημέρα που η Ahold αναθεώρησε τα κέρδη της για τα τρία χρόνια.

Η εταιρεία, σκοπεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της – εκτός τροφίμων - τα επόμενα πέντε χρόνια, από 5,5% σήμερα, καθώς ανταγωνίζεται τη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής, Wal-Mart.

H Ahold πούλησε τμήματά της, συμπεριλαμβανομένης και της μη κερδοφόρας αλυσίδας ειδών μπακαλικής Bi-Lo, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε πιο επιτυχημένες δραστηριότητες. Από τις πωλήσεις αυτές, θα έχει αντλήσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ, μέχρι το τέλος αυτού του έτους, σύμφωνα με ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτόν τον μήνα, υπερβαίνοντας την προηγούμενη πρόβλεψη για έσοδα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα