Αμστερνταμ: Πυρκαγιά σε κέντρο απέλασης στο αεροδρόμιο

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 12:39

Τουλάχιστον 11 νεκροί και περίπου 15 τραυματίες, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κέντρο απέλασης κοντά στο αεροδρόμιο Schiphol του Αμστερνταμ.

Στο κέντρο απέλασης κρατούνταν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, κυρίως παράνομοι μετανάστες αλλά και έμποροι ναρκωτικών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες και ότι τα αίτια της παραμένουν άγνωστα. Επίσης, πρόσθεσε, ότι αναζητά κρατουμένους που ενδέχεται να κατάφεραν να δραπετεύσουν και διευκρίνισε ότι έχει ήδη συλλάβει τρεις.

Σε αντίθεση με την αστυνομία το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων, ΑNP μετέδωσε, ότι η πυρκαγιά δεν τέθηκε υπό έλεγχο μέσα σε λίγες ώρες και αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Τα θύματα είναι όλοι παράνομοι μετανάστες, ενώ ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν πυροσβέστες και υπάλληλοι του αεροδρομίου.

Κάποιοι κρατούμενοι υποστηρίζουν ότι η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα και ότι δεν ήταν άμεση η αντίδραση της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Οι ολλανδικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι διενεργείται σχετική έρευνα.

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά που ξεσπάει στο κέντρο κράτησης του αεροδρομίου του ¶μστερνταμ. Ωστόσο, σε εκείνη την πυρκαγιά πριν από περίπου τρία χρόνια δεν υπήρχαν θύματα.

ΠΗΓΗ: BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα