Ο Βερόπουλος για τις καταγγελίες της Νομαρχίας Πειραιά

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 16:55
UPD:17:08

Την απορία του για το γεγονός ότι συμπεριλήφθηκε στα σούπερ-μάρκετ όπου αυτή την εβδομάδα διαπιστώθηκαν υγειονομικές παραβάσεις από το μικτό κλιμάκιο των Διευθύνσεων Εμπορίου, Κτηνιατρικής και Υγείας της Νομαρχίας Πειραιά http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/10/25/1112530.htm , εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο Όμιλος Βερόπουλου.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «οι καταγγελίες της Νομαρχίας Πειραιά σχετικά με την εταιρεία, καμία σχέση δεν έχουν με ληγμένα προιόντα, διπλές τιμές, αποθήκευση τροφίμων μέσα στις τουαλέτες και παρουσία τρωκτικών και εντόμων».

Η εταιρεία Βερόπουλος , επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με τη βοήθεια των 4.500 εργαζομένων της, δίνει καθημερινά τη μάχη για τη διασφάλιση υποδειγματικών συνθηκών καθαριότητας και υγιεινής στα 194 καταστήματά της.

Yπενθυμίζεται ότι μετά τη διαπίστωση σοβαρών υγειονομικών παραβάσεων, η Νομαρχία Πειραιά παρέπεμψε στον εισαγγελέα τρία σούπερ μάρκετ του Κερατσινίου, μεταξύ των οποίων και της Βερόπουλος ΑΕΒΕ (Παναναστασίου 2, Κερατσίνι).

Συγκεκριμένα στο κατάστημα της αλυσίδας Βερόπουλου, σύμφωνα με τη Νομαρχία, διαπιστώθηκε:

- Συναποθήκευση ανομοιογενών προϊόντων (κρέατα, κρεατοσκευάσματα, είδη γάλακτος, ζαχαροπλαστικής, καφέδες)

- Η κρεατομηχανή χρήζει επιμελούς καθαριότητας

- Τα ψυγεία έχουν οξειδωμένες σχάρες

- Στο τμήμα τυροκομικών τα ψυγεία και το δάπεδο είναι πλημμελώς καθαρισμένα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4,8 kg γραβιέρας (Μετσόβου) ακατάλληλα για βρώση

- Λειτουργεί καφεκοπτείο χωρίς σχετική άδεια

- Απουσιάζουν τρία βιβλιάρια υγείας υπαλλήλων

- Αυγά πωλούνται εκτός ψυγείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα