Πρόγραμμα stock option από την Intracom

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 18:17

Πρόγραμμα διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης επί μετοχών της εταιρείας (Stock Options) ενέκρινε σήμερα η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom.

Τα δικαιώματα που θα διατεθούν δεν θα υπερβαίνουν τα 650.000, δηλαδή το 0,50% περίπου του συνολικού αριθμού των μετοχών της εταιρείας, ανερχομένου σε 131.258.772 μετοχές.

Η τιμή άσκησης κάθε δικαιώματος θα είναι προνομιακή, όπως και στο προηγούμενο πρόγραμμα, και θα είναι 2,93 ευρώ, ανά δικαίωμα.

Δικαιούχοι του εν λόγω προγράμματος θα είναι διευθυντικά και λοιπά στελέχη της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών.

Ο ακριβής αριθμός των δικαιωμάτων που θα χορηγηθεί σε κάθε δικαιούχο θα ορισθεί από τη διοίκηση της εταιρίας, σύμφωνα με τη θέση του δικαιούχου, την αποδοτικότητά του και την εν γένει παρουσία του στην εταιρεία.

Η άσκηση των δικαιωμάτων θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου 2006. Τα δικαιώματα μπορούν να ασκηθούν ολικά ή τμηματικά μέσα σε περίοδο πέντε ετών από την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή από το Δεκέμβριο του 2006 μέχρι το Δεκέμβριο του 2011, πάντοτε όμως το πρώτο δεκαπενθήμερο του μηνός Δεκεμβρίου του αντίστοιχου έτους.

Η σημερινή συνέλευση αποφάσισε επίσης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με κεφαλαιοποίηση του αποθεματικού διαφορά έκδοσης μετοχών υπέρ το άρτιο, κατά το ποσό των 99.756.666,72. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,11 ευρώ σε 2,87 ευρώ.

Αποφασίστηκε επίσης ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, προς απόσβεση του χρεωστικού υπολοίπου του λογαριασμού "αποτελέσματα εις νέον" που προέκυψε από την εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (Αλλαγή λογιστικών Αρχών).

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,87 ευρώ σε 2,11 ευρώ. Μετά την παραπάνω αύξηση και ταυτόχρονη μείωση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται στο ποσό των 276.956.008,92 ευρώ διαιρούμενο σε 131.258.772 Κοινές Ονομαστικές, μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 2,11 ευρώ έκαστη.

Τέλος, η γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, ομόφωνα επίσης, αποφάσισε την αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της εταιρείας, περί μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας για την εκτέλεση των αποφάσεων αυτών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΤΚΑ



Σχολιασμένα