Τροπολογία για την επιδότηση των καπνών ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 18:21

Τροπολογία στον προϋπολογισμό του 2006 για την επιδότηση των καπνών ενέκρινε σήμερα η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η τροπολογία που υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα από τους έλληνες ευρωβουλευτές, εγκρίθηκε με 270 ψήφους υπέρ, 253 κατά και 48 αποχές, σε σύνολο 571 ψηφισάντων. Σύμφωνα με την τροπολογία εγκρίνεται για το 2006 το ποσό των 919.000.000 ευρώ για πιστώσεις υποχρεώσεων και το ίδιο ποσό για πιστώσεις πληρωμών.

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της τροπολογίας εξέφρασε αμέσως μετά την ψηφοφορία ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα για το θέμα.

Η πριμοδότηση του καπνού είχε απορριφθεί από την επιτροπή προϋπολογισμού, το θέμα όμως επανήλθε και τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, καθώς μία πολιτική ομάδα του Κοινοβουλίου (ΕΛΚ/ΕΔ) έφερε προς συζήτηση τη σχετική τροπολογία.

Θα πρέπει παντως να σημειωθεί ότι για τα γεωργικά θέματα το Συμβούλιο αποφασίζει μόνο του και το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει παρά συμβουλευτικό χαρακτήρα. Ωστόσο η έγκριση της εν λόγω τροπολογίας δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο το αρμόδιο Συμβούλιο Υπουργών κατά τη λήψη της τελικής απόφασης.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα