Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2005 18:56

ΕΝΤΟΝΑ πτωτικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από μία σειρά απογοητευτικών εταιρικών νέων και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Επιπλέον, εντείνονται οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα νωρίτερα απ΄ ό,τι αναμενόταν.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν η άνοδος των τιμών πετρελαίου καθώς και η υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών στη Νέα Υόρκη.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 5.182,8 μονάδες (-0,86%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.336,41 μονάδες (-1,73%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.806,05 μονάδες (-1,93%).

Η μετοχή της France Telecom έκλεισε με σημαντικές απώλειες 6,2%. Η γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών αναθεώρησε σήμερα προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψή της σε ό,τι αφορά τα έσοδά της στην τρέχουσα οικονομική χρήση.

Μεγαλύτερη πτώση, της τάξεως του 9%, κατέγραψε η Alcatel μετά την υποβάθμιση των λειτουργικών περιθωρίων του 2005.

Πιέσεις δέχθηκε και ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών έπειτα από την είδηση της κλήτευσης της General Motors από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η κλήτευση αποτελεί μέρος γενικής έρευνας στις λογιστικές μεθόδους της αυτοκινητοβιομηχανίας που αφορούν τα προνόμια και τις συντάξεις των εργαζομένων και σχετίζεται με την πρώην εταιρεία κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων Delphi.

Η μετοχή της DaimlerChrysler υποχώρησε κατά περίπου 2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα