Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 07:01

ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ κέρδη, αυτόν τον μήνα, σημείωσαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ, η οποία έδειξε, ότι η ανάπτυξη επιταχύνθηκε το τελευταίο τρίμηνο, στη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της BHP Billiton οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 1,5%, φθάνοντας στις 109,69 μονάδες, στη 1:15' μ.μ. στο Τόκυο και τα υψηλότερα κέρδη, από τις 29 Σεπτεμβρίου. Και οι δέκα κλαδικοί δείκτες κινούντο ανοδικά.

Κέρδη σημείωναν όλοι οι περιφερειακοί δείκτες, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊλάνδη. Κλειστή είναι σήμερα η αγορά στις Φιλιππίνες, λόγω εθνικής εορτής. Στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiex, αναρριχήθηκε 2,1%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, κέρδιζε 1,9%, φθάνοντας στις 13,598,20 μονάδες. Αυτόν τον μήνα σημείωσε άνοδο 0,1%, για έκτο συνεχόμενο μήνα και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2000.

Την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, ο δείκτης Standard & Poor's 500 αναρριχήθηκε 1,6%, σημειώνοντας τα πρώτα εβδομαδιαία κέρδη μέσα στον Οκτώβριο, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, ότι η οικονομία της χώρας, αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,8% από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα