Με μικρές απώλειες τα αμερικανικά παράγωγα

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 14:42
UPD:14:43
REUTERS/LUCAS JACKSON

Ήπια πτωτικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα σήμερα, με την αγορά να αναμένει με έντονη νευρικότητα τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενώ βρίσκεται και σε αποτίμηση των αποτελεσμάτων που ανακοινώνουν για το τρίτο τρίμηνο του έτους οι εισηγμένες.

Ειδικότερα, στις 14:41, τα συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου του S&P 500 υποχωρούν κατά 0,2% στις 2.015,75 μονάδες, ενώ κατά 33 μονάδες χαμηλότερα κινούνται τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones φτάνοντας τις 17.035 μονάδες.

Αρνητικά επίσης λειτουργεί στην αγορά η δήλωση του μέλους της Federal Reserve, Μπιλ Ντουντλεϊ, ότι θα υποστήριζε μια αύξηση του βασικού επιτοκίου μέσα στο τρέχον έτος, αλλά με την προϋπόθεση η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας να συνεχιστεί.

Στο ταμπλό τώρα, η General Electric υποχωρεί κατά 1,3%, καθώς αν και ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για την κερδοφορίας της, τα έσοδα ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 29 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να μην ξεπεράσουν τα 26 σεντς.

Στον αντίποδα, κέρδη 1% καταγράφει η Advanced Micro Devices (AMD) παρά το γεγονός ότι τα κέρδη που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν ικανοποίησαν την αγορά. Η διοίκηση ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με κινεζική εταιρεία, προκειμένου να διευρύνει τις δραστηριότητες παραγωγής στη χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα