Αμεσα πληρωτέα τα πρόστιμα για έκδοση πλαστών τιμολογίων

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 15:02

Ενα ακόμα μέτρο προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού έλαβε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, δεν θα υπογράψει απόφαση άρσης μέτρων σε μεγάλες επιχειρήσεις που τους είχαν υποβληθεί πρόστιμα για την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, ενώ ως τώρα υπήρχε η διακριτική ευχέρεια να αίρονται τα μέτρα αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα που έχει στη διάθεσή του ο υφυπουργός συμπεριλαμβάνονται, μια εταιρεία πετρελαιοειδών, μια ΠΑΕ, εταιρείες τροφίμων και ποτών, καθώς και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν λόγω επιχειρήσεις θα κληθούν να καταβάλουν άμεσα τα μεγάλα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί, διότι διαφορετικά θα εφαρμοστούν οι ισχύουσες διατάξεις οι οποίες μεταξύ άλλων προβλέπουν «πάγωμα» του 50% των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Το επόμενο βήμα του οικονομικού επιτελείου προς την κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής θα είναι ενδεχομένως η ολιγόμηνη παράταση της παραγραφής των χρήσεων 1998 και 1999, οι οποίες λήγουν στο τέλος του έτους.

Οριστική απόφαση θα ληφθεί εντός του Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα