Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων δεν υιοθέτησε το διευρυμένο ωράριο

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2005 20:21

Ούτε ένα εργαζόμενο δεν προσέλαβε η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών επιχειρήσεων του Δήμου Αθηναίων από την έναρξη λειτουργίας του διευρυμένου ωραρίου στα καταστήματα, ενώ δεν άλλαξαν και οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 26 - 30 Σεπτεμβρίου με ερωτηματολόγιο σε 90 καταστήματα του κέντρου και των περιφερειακών αγορών.

Τα καταστήματα ειδών ένδυσης (5%) και άλλων ειδών (9%) ήταν οι κλάδοι που προχώρησαν σε διεύρυνση, ενώ στα είδη οικιακής χρήσης δεν έγινε αλλαγή.

Στην ερώτηση εάν μελλοντικά θα διευρυνθούν οι ώρες λειτουργίας της επιχείρησης, το 87% των επιχειρήσεων στις άλλες περιοχές εκτός του κέντρου, το 74% των καταστημάτων του κέντρου και το 83% των καταστημάτων στις περιφερειακές αγορές του Δήμου Αθηναίων απάντησαν αρνητικά.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η άποψη της κυβέρνησης, που έκανε λόγο για μια ήπια μεταρρύθμιση στη λειτουργίας της αγοράς.

«Είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα» πρόσθεσε και τόνισε ότι κάθε επιχείρηση πάντως είναι ελεύθερη, με την πάροδο του χρόνου και με βάση τις ανταγωνιστικές συνθήκες που διαμορφώνονται, να αποφασίσει αν την συμφέρει να κάνει χρήση του νέου διευρυμένου ωραρίου ή όχι. Επανελαβε δε ότι σύντομα θα γνωστοποιήσει στοιχεία σχετικά με την πορεία του όλου εγχειρήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα