Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για δεύτερη ημέρα, μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου, κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι, σε συνδυασμό με την έκθεση, η οποία έδειξε, ότι οι μισθοί αυξήθηκαν στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη ξένη αγορά της περιφέρειας. Οι μετοχές της Rio Tinto Group και της Samsung Electronics Co., οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 109,72 μονάδες, στις 12:25' μ.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Χθες, ο δείκτης αναρριχήθηκε 1,2%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Κίνα και την Ινδονησία. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, τις Φιλιππίνες και την Ινδία, λόγω εθνικής εορτής.

Σήμερα, το Χρηματιστήριο του Τόκυο, το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο, διέκοψε το πρωϊνό μέρος της συνεδρίασής του, για πρώτη φορά, μετά από πρόβλημα που προκλήθηκε στο σύστημα των κομπιούτερ. Οι διαπραγματεύσεις θα αρχίσουν και πάλι στη 1:30' μ.μ., ώρα Ιαπωνίας.

Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi αναρριχήθηκε 2,5% και σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών δεικτών της περιφέρειας, μετά από σημερινή κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα σε επίπεδα ρεκόρ.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 2,2%, φθάνοντας στα 59,85 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και έκλεισε για πρώτη φορά από τις 28 Ιουλίου, κάτω από τα 60 δολ. το βαρέλι. Στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, ο μαύρος χρυσός διαπραγματεύθηκε στα 59,80 δολ. το βαρέλι.

Χθες στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 σημείωσε άνοδο 0,7%, ωθώντας την άνοδό του τις δύο τελευταίες ημέρες στο 2,4%, το μεγαλύτερο ράλι δύο ημερών, σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους. Τα εισοδήματα των εργαζομένων, αυξήθηκαν 1,7% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα εισοδήματα θα σημείωναν αύξηση 0,3%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα