Περικόπτει κατά 1 δισ. δολ. τις επενδύσεις η Volkswagen

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 13:21
UPD:14/10/2015 07:41
REUTERS/BILLY WEEKS

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης πως θα προχωρήσει σε αλλαγές της τεχνολογίας ντίζελ που χρησιμοποιεί στα οχήματά της.

Σε μείωση των επενδυτικών της δαπανών κατά 1 δισ. δολάρια ετησίως, συγκριτικά με τον αρχικό σχεδιασμό της, προχωρά η Volkswagen, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα κόστη που έχουν προκύψει λόγω του σκανδάλου με τις εκπομπές ρύπων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επίσης πως θα προχωρήσει σε αλλαγές της τεχνολογίας ντίζελ που χρησιμοποιεί στα οχήματά της. Η νέα διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε ότι τα οχήματα ντίζελ θα είναι «εξοπλισμένα με συστήματα εξατμίσεων που χρησιμοποιούν την καλύτερη περιβαλλοντική τεχνολογία».

Επίσης, η Volkswagen θα αναπτύξει μια τυποποιημένη ηλεκτρική αρχιτεκτονική για τα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφρά εμπορικά οχήματα. Όπως ανακοινώθηκε, η νέα γενιά του μοντέλου Phaeton θα αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

EURONEWS

Η γερμανική εταιρεία αγωνίζεται να περιορίσει τη ζημιά από το πρόσφατο σκάνδαλο, ωστόσο τη Δευτέρα η Standard & Poor’s υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της VW, αυξάνοντας έτσι το χρηματοδοτικό της κόστος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα