Gol: Αύξηση των ταξιδίων, 32% υψηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 10:07

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 32%, εμφάνισαν το τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Βραζιλιας, Gol Linhas Aereas Inteligentes SA, καθώς η εταιρεία κέρδισε μερίδιο αγοράς από τις ανταγωνίστριές της και επέκτεινε τις υπηρεσίες της και σε άλλους προορισμούς.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 114,4 εκατ. ρεάλ Βραζιλίας (51 εκατ. δολ.) ή 59 σεντάβος ανά μετοχή, από 86 εκατ. ρεάλ ή 46 σεντάβος ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση στο Web site της Gol, που εδρεύει στο Σάο Πάολο. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των έξι οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 124 εκατ. ρεάλ.

Οι πωλήσεις της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού μεταφορικού κόστους, αυξήθηκαν στα 697 εκατ. ρεάλ από 517 εκατ. ρεάλ πέρυσι, καθώς απέσπασε μερίδιο αγοράς από την Viacao Aerea Rio-Grandense SA, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής, η οποία λειτουργούσε υπό το καθεστώς της πτώχευσης από τον Ιούνιο. Η εταιρεία, αύξησε την πληρότητα των αεροσκαφών της κατά 3,7% στο 74% και επέκτεινε τις υπηρεσίες της κατά 56% το τρίμηνο, προσθέτοντας 38 νέες πτήσεις στη Βραζιλία.

Το εσωτερικό μερίδιο της Gol, αυξήθηκε στο 28% το έτος έως και τον Σεπτέμβριο, από 22% που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση των αναλυτών Ray Neidl και Christine Min της Calyon Securities Inc. στη Ν. Υόρκη, τον περασμένο μήνα. Το μερίδιο αγοράς της Varig, υποχώρησε στο 27% από 31% την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Οι μετοχές της Gol, σημείωναν άνοδο για τρίτη ημέρα σε σύνολο τεσσάρων ημερών, κατά 2,41 ρεάλ, ποσοστό 6,15%, φθάνοντας στα 41,62 ρεάλ η μία στη 1:57' μ.μ. ώρα Ν. Υόρκης στο Σάο Πάολο, οδεύοντας να σημειώσουν τα μεγαλύτερη κέρδη μέσα σε μια ημέρα από τις 14 Οκτωβρίου.

Η Gol προβλέπει ότι τα έσοδά της θα αυξηθούν στα 4 δισ. ρεάλ το 2006 από τα χαμηλότερα επίπεδα των 2,8 δισ. ρεάλ φέτος, σύμφωνα με τη διοίκησή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα