Mazda: Κέρδη σε επίπεδα ρεκόρ το β' τρίμηνο

Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2005 12:09

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ, εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης, η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Mazda Motor Corp., καθώς το αδύναμο γιέν, τόνωσε την αξία των πωλήσεών της σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη, της θυγατρικής της Ford Motor Co., αυξήθηκαν περισσότερο από τέσσερις φορές, φθάνοντας στα 30,7 δισ. γιέν (263 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου της χρήσης που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 0,4%, φθάνοντας στα 681,1 δισ. γιέν.

Το γιέν, υποχώρησε έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και του ευρώ φέτος, βοηθώντας τη Mazda να αυξήσει την αξία των εσόδων της στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου πουλά περισσότερα Mazda3 και Mazda5. Το αδύναμο γιέν θα τονώσει τις ετήσιες πωλήσεις και τα κέρδη της για δεύτερο έτος και σε επίπεδα ρεκόρ τον Μάρτιο του 2006, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της Mazda, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 66% φθάνοντας στα επίπεδα ρεκόρ των 57,1 δισ. γιέν, σύμφωνα με τη εταιρεία που κατά το 1/ 3 ανήκει στην Ford.

Οι μετοχές της Mazda, οι οποίες σημείωναν άνοδο 2,9% πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, σημείωναν απώλειες για πρώτη φορά σε πέντε ημέρες σε ποσοστό 2,9%, φθάνοντας στα 545 γιέν η μία στο Τόκυο και σημειώνοντας τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες σε χρονικό διάστημα εννέα ημερών. Φέτος, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν σημειώσει άνοδο 69%, μεγαλύτερη της ανόδου 21% που έχει σημειώσει ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα