Vivendi: 12% υψηλότερα έσοδα το τρίμηνο

Από τα παιχνίδια στα κομπιούτερ και την κινητή τηλεφωνία
Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 09:51

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 12%, αποτέλεσμα των βιντεοπαιχνιδιών και των ασύρματων δραστηριοτήτων, εμφάνισαν το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της ιδιοκτήτριας της μεγαλύτερης δισκογραφικής εταιρείας στον κόσμο και της δεύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Γαλλίας, Vivendi Universal SA.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 4,87 δισ. ευρώ (5,9 δισ. δολ.) από 4,35 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Παρίσι.

Η εταιρεία, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στη μουσική, στις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και στα παιχνίδια, μετά την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους 22 δισ. ευρώ, στην οποία προχώρησε ο επικεφαλής της Jean-Rene Fourtou για να μειώσει το χρέος και να επαναφέρει την κερδοφορία. Η δημοτικότητα των online βιντεοπαιχνιδιών βοήθησαν το εν λόγω τμήμα της εταιρείας, να επιστρέψει στην κερδοφορία φέτος.

Τον Σεπτέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας στα 4,62 δισ. ευρώ, αποτέλεσμα των νέων δισκογραφικών άλμπουμ που κυκλοφόρησαν για καλλιτέχνες, όπως ο ράπερ 50 Cent, σε συνδυασμό με την αύξηση των πελατών κινητής και των χρηστών του online παιχνιδιού World of Warcraft.

H εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου στις 17 Νοεμβρίου. Το δεύτερο τρίμηνο, τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν 12%, φθάνοντας στα 758 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Vivendi έχει πει ότι θα υπερβεί αυτήν την πρόβλεψη για τα κέρδη του 2005, εξαιρουμένου κάποιου κόστους τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα