Volkswagen: Αύξηση πωλήσεων το εννεάμηνο, υψηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2005 12:04

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 49%, αποτέλεσμα των υψηλών πωλήσεων, σε συνδυασμό με τη συμφωνία των εργαζομένων να δουλεύουν περισσότερο με λιγότερα χρήματα, εμφάνισαν το εννεάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Volkswagen AG, τα οποία εμφάνιζαν μείωση για τρία συνεχόμενα χρόνια.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, αυξήθηκαν στα 685 εκατ. ευρώ (826 εκατ. δολ.) από 459 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης. Οι πωλήσεις της κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο, αυξήθηκαν 5,3%, φθάνοντας τα 69,9 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Bernd Pischetsrieder, 57 ετών, παρουσίασε νέα μοντέλα όπως το Passat και το Audi A4, ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος κατά 3,1 δισ. ευρώ φέτος, προκειμένου να τονώσει τα κέρδη.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 35%, περιορίζοντας την περυσινή πτώση τους 24%. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται σε 17,9 δισ. ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις της Volkswagen, σημείωσαν άνοδο 9,5% το τρίτο τρίμηνο μετά την αύξηση 13% των πωλήσεων στην Audi και 12,4% του τμήματος της Volkswagen. Οι πωλήσεις της στις ΗΠΑ μειώθηκαν 4,2% το τρίτο τρίμηνο, φθάνοντας στα 66,282 οχήματα μετά από μείωση 16% τον Ιούλιο. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 2,6%, στα 44.729 οχήματα, αποτέλεσμα της ζήτησης του Passat και του νέου Jetta.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα