Konica Minolta: Ζημίες θα εμφανίσει τη χρήση

Και προχωρά στη μείωση του προσωπικού της
Παρασκευή, 04 Νοεμβρίου 2005 11:44

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των κερδών της, σε ζημίες, για το σύνολο του έτους, προχώρησε η Konica Minolta Holdings Inc., η ιαπωνική εταιρεία που κατασκευάζει ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και εξοπλισμό γραφείων, αποτέλεσμα του κόστους της μείωσης των θέσεων εργασίας και της αναδιάρθρωσης του τμήματος φωτογραφικών ειδών.

Οι καθαρές ζημίες, προβλέπεται να ανέλθουν σε 47 δισ. γιέν (399 εκατ. δολ.) τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Τον Αύγουστο, η εταιρεία προέβλεπε ότι θα εμφανίσει κέρδη ύψους 23 δισ. γιέν, έναντι κερδών 7,52 δισ. γιέν, που είχε εμφανίσει πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία, που δημιουργήθηκε, μετά τη συγχώνευση της Konica Corp. και της Minolta Co. τον Αύγουστο του 2003, αγωνίζεται να αναζωογονήσει τα κέρδη της, καθώς οι δραστηριότητές της στους εκτυπωτές laser και τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, δέχονται τον έντονο ανταγωνισμό από την Canon Inc. και τη Ricoh Co.

H Konica Minolta, θα περικόψει περισσότερο του 10% των 33.000 θέσεων εργασίας, ανακοίνωσε σήμερα. Οι περικοπές αυτές, θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα έτος, σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Fumio Iwai.

Οι καθαρές ζημίες της εταιρείας, το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθαν σε 10,8 δισ. γιέν, έναντι κερδών ύψους 955 εκατ. γιέν,πριν από ένα χρόνο.

Το Bloomberg, υπολόγισε τα αποτελέσματα του τριμήνου, αφαιρώντας τα αντίστοιχα του πρώτου τριμήνου από τα αποτελέσματα του εξαμήνου, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Τα λειτουργικά της κέρδη ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αυξήθηκαν στα 21,2 δισ. γιέν έναντι 15,6 δισ. γιέν και οι πωλήσεις της, σημείωσαν αύξηση 0,2%, φθάνοντας στα 273,6 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Konica Minolta, που είχαν τη δεύτερη χειρότερη επίδοση φέτος, μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Nikkei, σημείωσαν σήμερα άνοδο 2,6%, φθάνοντας στα 1.010 γιέν η μία στο Χρηματιστήριο του Τόκυο.

Οι καθαρές ζημίες το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, ανήλθαν σε 3,48 δισ. γιέν, έναντι κερδών ύψους 8,2 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο. Η εταιρεία προέβλεπε ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν στα 7 δισ. γιέν. Τέλος, οι πωλήσεις της μειώθηκαν στα 517,6 δισ. από 535,1 δισ. γιέν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα