Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χ.Α.

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2015 13:59
UPD:14:03
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το διψήφιο ποσοστό ανόδου του τραπεζικού κλάδου λειτουργεί σήμερα «ανακουφιστικά» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο καταγράφει σημαντικά κέρδη, μετά από δύο εβδομάδες συνεχών πιέσεων.

Ειδικότερα, στις 13:58, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 2,76% στις 646,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 15 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει άνοδο 3,84% στις 193,03 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει κέρδη 14,43% στις 183,12 μονάδες.

Εκτός του θετικού κλίματος της Ευρώπης, το οποίο επιδρά υποστηρικτικά και στην εγχώρια αγορά, οι επενδυτές δείχνουν να έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων.

Όπως αναφέρει η «Ν», ο Αλέξης Τσίπρας θα επιβεβαιώσει την προσήλωση της κυβέρνησης στην ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας με τους εταίρους, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στις αγορές.

Η δέσμευση αυτή δίνει ώθηση στην αγορά, η οποία αναμένει επί δύο εβδομάδες να λάβει δείγμα προθέσεων από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να τοποθετηθεί και στις προοπτικές που θα διαμορφωθούν ανάλογα με την πολιτική.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική καταγράφει άλμα 13,97%, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για το ποσοστό της θυγατρικής της, Finansbank. Κέρδη 15% καταγράφει και η Eurobank, η πιο «πιεσμένη» τραπεζική μετοχή, ενώ η Πειραιώς βρίσκεται στο +14,49% και η Alpha Bank στο +15,22%.

Κέρδη 5,26% καταγράφει η ΕΧΑΕ, ο ΟΤΕ είναι στο +4,36% και η Μυτιληναίος στο +4,21%. Κέρδη άνω του 3% σημειώνουν οι ΕΕΕ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και Jumbo, ενώ άνω του 2% είναι τα κέρδη σε Τιτάν και ΟΠΑΠ.
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα