Ελλάκτωρ: Ακυρώθηκε οδικό έργο στη Ρουμανία

Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2015 11:00
UPD:11:01

Σε διευκρινίσεις σχετικά με την ακύρωση οδικού έργου που είχε αναλάβει στη Ρουμανία προέβη η Ελλάκτωρ Α.Ε., κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το έργο αφορά στη Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του τμήματος Comarnic - Brasov του Αυτοκινητοδρόμου Βουκουρέστι – Brasov στη Ρουμανία.

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της Ρουμανίας, που εκπροσωπείται από την C.N.A.D.N.R. – Εθνική Εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και Εθνικών Οδών Ρουμανίας, ανακήρυξε μειοδότη την κοινοπραξία εταιρειών,  στην οποία συμμετέχουν η θυγατρική της Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Α.Ε. (25%), η Vinci Concessions SAS (37,5%) και η STRABAG AG (37,5%).

Όπως αναφέρει η Ελλάκτωρ στην ανακοίνωσή της, ενώ εύλογα αναμενόταν η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για το έργο, η C.N.A.D.N.R. αποφάσισε να ακυρώσει τον διαγωνισμό για λόγους οι οποίοι κείνται εκτός της σφαίρας ευθύνης της αναδόχου κοινοπραξίας, με ταυτόχρονη απαλλαγή της τελευταίας από οποιαδήποτε ευθύνη και υποχρέωση σχετιζόμενη με τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Κατόπιν αυτού, η σύμπραξη εταιρειών ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον της εν λόγω απόφασης με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει, σημειώνει η Ελλάκτωρ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα