Αύξηση εσόδων από τις κατασκευές αναμένει η Ελλάκτωρ

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 15:58
UPD:16:03

της Τέτης Ηγουμενίδη

Την εκτίμηση ότι το 2015 τα έσοδα της Ελλάκτωρ από τον κλάδο των κατασκευών θα είναι αυξημένα κατά 10% έκανε ο αντιπρόεδρος του κατασκευαστικού ομίλου, Δημήτρης Κούτρας, μιλώντας στους μετόχους κατά την ετήσια γενική συνέλευση.

Ο ίδιος σημείωσε πως τα έργα παραχώρησης - οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι - εκτελούνται κανονικά χωρίς να υπάρχουν απολύσεις εργαζομένων. Ωστόσο, αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις που σημειώνονται στις πληρωμές από πλευράς Δημοσίου για μεγάλο χρονικό διάστημα η εικόνα θα αλλάξει.

Η δραστηριότητα της Ελλάκτωρ στο εξωτερικό το 2014 συμμετείχε με 40% στα έσοδα του ομίλου (60% τα έσοδα από το εσωτερικό). Τα ποσοστά αυτά θα διαφοροποιηθούν καθώς ολοένα και περισσότερο δίνεται έμφαση στη δραστηριότητα στο εξωτερικό (σε 22 χώρες) και, όπως εκτιμάται, το 2015 τα έσοδα από τα έργα εκτός Ελλάδας θα αποτελούν το 45% των συνολικών.

Το ανεκτέλεστο του κατασκευαστικού ομίλου είναι στα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχουν συμβάσεις προς υπογραφή αξίας 500 εκατ. ευρώ.

Η Ελλάκτωρ δεν θα διανέμει μέρισμα για τη χρήση του 2014 κατά την οποία το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (ζημιές προ φόρων 11 εκατ. ευρώ).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ



Σχολιασμένα