Nikon: Απροσδόκητη αύξηση των κερδών

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 10:54

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ αύξηση εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της πέμπτης εταιρείας πώλησης ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών στον κόσμο, Nikon Corp., επικαλούμενη τη μείωση του κόστους σε συνδυασμό με τις υψηλότερες πωλήσεις μηχανών. Επίσης, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα καθαρά της κέρδη στο σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε περίπου 9,3 δισ. γιέν (79 εκατ. δολ.) το εξάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, εάνντι 7,81 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των προκαταρκτικών της στοιχείων, προς το Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η Nikon, προέβλεπε ότι τα καθαρά της κέρδη θα μειωθούν στα 7 δισ. γιέν.

Η εταιρεία, ευνοείται από την αύξηση των πωλήσεων ψηφιακών μηχανών με έναν φακό και τη μείωση του κόστους κατασκευής εξοπλισμού για παραγωγή chip.

Το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 342 δισ. γιέν από 312,2 δισ. γιέν, πριν από ένα χρόνο και διαμορφώθηκαν υψηλότερα της προηγούμενης πρόβλεψης για καθαρά κέρδη ύψους 320 δισ. γιέν.

Σήμερα, η εταιρεία, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης κατά 15% στα 15 δισ. γιέν. Οι πωλήσεις τώρα προβλέπεται να αυξηθούν στα 700 δισ. γιέν, έναντι του προηγούμενου στόχου για πωλήσεις ύψους 680 δισ. γιέν.

Οι μετοχές της Nikon έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 21%, υστερώντας της ανόδου 30% του δείκτη Topix. Στις 3 μ.μ. στο Τόκυο, έκλεισαν 1 γιέν χαμηλότερα, στα 1.534 γιέν η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα