Rheinische Post: Πιέσεις ΔΝΤ για «λάιτ» κούρεμα χρέους

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 12:03
UPD:12:29
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Το ΔΝΤ προτίθεται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας μόνο αν οι Ευρωπαίοι μειώσουν το χρέος κατά περίπου 100 δισ. ευρώ, αναφέρει η Rheinische Post, επικαλούμενη γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους.

Αυτό θα μπορέσει να γίνει μέσω της παράτασης του χρόνου λήξης των δανείων από τα 30 στα 50 χρόνια, αλλά και μέσω της μεταφοράς για μετά το 2030 του χρόνου αποπληρωμής τους. Επιπλέον το Ταμείο θέλει να μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια.

Οι απαιτήσεις αυτές του ΔΝΤ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ουσιαστικά σημαίνουν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Κάτι τέτοιο απέρριπτε κατηγορηματικά μέχρι τώρα η γερμανική κυβέρνηση, όμως η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είχε δηλώσει μετά τη συμφωνία του Ιουλίου για το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας ότι το ζήτημα του χρέους μπορεί να συζητηθεί το φθινόπωρο.

Σχετικά με την πρόταση του ΔΝΤ πρέπει να διεξαχθεί ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, κάτι που ενδέχεται να γίνει ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, επισημαίνει η Rheinische Post.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα