Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται, για δεύτερη ημέρα, οι ασιατικές μετοχές των εταιρειών ενεργείας, μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών. Τις μεγαλύτερες απώλειες, σημειώνουν οι μετοχές της PetroChina Co. και της Inpex Corp.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Canon Inc., καθώς οι επενδυτές πιστεύουν ότι η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου θα αφήσει τους καταναλωτές με περισσότερα χρήματα για δαπάνες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Qantas Airways Ltd., καθώς εικάζεται, ότι οι χαμηλότεροι λογαριασμοί καυσίμων, θα τονώσουν τα κέρδη τους.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Energy Index, ο οποίος αποτελείται από 33 μετοχές εταιρειών ενεργείας, συμπεριλαμβανομένης και της PetroChina and Inpex, υποχωρούσε 1,1%, στις 12:35' μ.μ. στο Τόκυο. Χθες ο δείκτης υποχώρησε κατά 1,6%. Ο MSCI Asia-Pacific Index, σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση, φθάνοντας στις 111,70 μονάδες.

Ελαφρά διαφοροποίηση σημείωναν οι δείκτες στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και την Κίνα. Πτωτικά κινήθηκαν στην Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, ενώ άνοδο σημείωναν στις λοιπές αγορές της Ασίας. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ινδονησία, λόγω εθνικής εορτής.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 υποχωρούσε 0,1%, φθάνοντας στις 14.050,40 μονάδες.

Πριν από λίγη ώρα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 59,57 δολ., μετά τη χθεσινή υποχώρησή του στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών και στα 59,47 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη. Τα συμβόλαια του μαύρου χρυσού έχουν υποχωρήσει 16% από τις 30 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία αναρριχήθηκαν στα 70,85 δολ. το βαρέλι, μία ημέρα μετά την έλευση του τυφώνα «Katrina» στον Κόλπο του Μεξικό, πλήττοντας εγκαταστάσεις και πλατφόρμες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα