Plan b για είσοδο στην tv εξετάζoυν Vodafone - Wind

Σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων μετά το αδιέξοδο με την εξαγορά της Forthnet
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 21:08
UPD:21:08
EPA / ΑΠΕ-ΜΠΕ/ANDY RAIN, ΦΩΤΗΣ ΠΛΕΓΑΣ Γ.

Σε κάθε περίπτωση οι Vodafone - Wind συνεχίζουν να συνεργάζονται στην ανάπτυξη του δικτύου τους (3G και 4G) στην επαρχία μέσω της Victus Networks, στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 50% η καθεμία.

Από την έντυπη έκδοση

της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Σε φάση εξέτασης σχεδίου Β βρίσκονται οι Vodafone, Wind όσον αφορά τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών τους με τηλεοπτικό περιεχόμενο (χωρίς να έχουν εγκαταλείψει εντελώς το σχέδιο Α), καθώς η εξαγορά της Forthnet στην παρούσα συγκυρία δεν φαίνεται να μπορεί να προχωρήσει.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, οι εξελίξεις στην εισηγμένη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία δύνανται να κινηθούν μόνον από τις πιστώτριες τράπεζες.

Μια συμφωνία εξαγοράς της Forthnet από τις Vodafone και Wind δεν θα ολοκληρωθεί χωρίς προηγουμένως να έχει επιλυθεί το ζήτημα των τραπεζικών υποχρεώσεων της εισηγμένης (324,6 εκατ. ευρώ με βάση στοιχεία πρώτου 6μήνου 2015).

Σύμφωνα με τον ισολογισμό της Forthnet, οι συμβατικές υποχρεώσεις της που απορρέουν από τα ομολογιακά δάνεια, μέχρι την 30 Ιουνίου 2016 και οι οποίες περιλαμβάνουν αποπληρωμές κεφαλαίου, είναι ύψους 260 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει ανακοινώσει πως έχει αποστείλει στις τράπεζες νέο αίτημα ανοχής για χρονική παράταση όλων των υποχρεώσεων, έως το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ παράλληλα εξετάζει την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο εταιρείες και ως μέτοχοι της Forthnet, με συνολικό ποσοστό 40%, σε συζητήσεις τους με τις πιστώτριες τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς και Alpha) έχουν θέσει θέμα «κουρέματος» των δανείων της εισηγμένης.

Οπως εκτιμάται, όμως, για να επιλεγεί το οποιοδήποτε σενάριο από τις τράπεζες χρειάζεται να ολοκληρωθούν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τα γενικότερα ζητήματα της λειτουργίας τους.

Από την πλευρά του ο ΟΤΕ έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του ΟΤΕ TV και πιθανότατα δεν θα μπει ξανά στη λογική της διεκδίκησης της Nova.

Στο σχέδιο Β της Vodafone αναφέρθηκε πρόσφατα ακροθιγώς ο επικεφαλής του ομίλου Vodafone Βιτόριο Κολάο.

Σύμφωνα με όσα είπε, η Forthnet δύναται να αποτελέσει έναν εξαιρετικό εταίρο για τη Vodafone, η οποία θα μπορούσε να εξασφαλίσει ένα πολύ καλύτερο μέλλον για την εισηγμένη.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για να προχωρήσει μια συμφωνία θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, αλλιώς «θα αναπτυχθούμε ανεξάρτητα όπως κάνουμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ξεκινάμε αυτόν τον μήνα μια νέα τηλεοπτική πλατφόρμα».

Ο επικεφαλής του ομίλου Vodafone πρόσθεσε πως η νέα αυτή πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί παράλληλα σε πολλές χώρες, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι «μπορούμε να τη μοιραστούμε με τη Wind αν τη θέλουν».

Γεγονός είναι πως η Vodafone ανά τον κόσμο κάνει διάφορες κινήσεις για να προσφέρει συνδυαστικά όλες τις υπηρεσίες (φωνή, internet και τηλεοπτικό περιεχόμενο) όπως είναι σήμερα η τάση στη συγκεκριμένη αγορά.

Πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε την εμπορική της συνεργασία με την εταιρεία Netflix, η οποία παρέχει τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Αναφορικά με τη νέα τηλεοπτική πλατφόρμα, για την οποία έκανε λόγο ο επικεφαλής του παγκόσμιου κολοσσού, δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση οι Vodafone - Wind συνεχίζουν να συνεργάζονται στην ανάπτυξη του δικτύου τους (3G και 4G) στην επαρχία μέσω της Victus Networks, στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 50% η καθεμία.

Η Vodafone παράλληλα κινείται στην κατεύθυνση της πλήρους ενοποίησης της hellas online (hol). Πρόσφατα μάλιστα αφαιρέθηκε από τα κεντρικά γραφεία της hol η μεγάλη επιγραφή με την ονομασία της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα