Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 10:26
UPD:11:03

Fortius Finance: «Σε στάση αναμονής φαίνεται να βρίσκεται το ΧΑ εν όψει της έναρξης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ενναμήνου των εταιρειών που απαρτίζουν το FTSE/ASE-20, με τις ήπιες ρευστοποιήσεις που παρατηρούνται στο σύνολο των μετοχών να απορροφώνται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Με το κλίμα στο εξωτερικό να παραμένει θετικό, παρά τις κοινωνικές ταραχές σε Γαλλία και Γερμανία, εκτιμούμε ως πιθανότερο σενάριο την κίνηση του ΓΔ γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, με βασικό ζητούμενο και πάλι τη διακράτηση των 3.400 μονάδων από το ΓΔ. Σημείο αναφοράς και πάλι αναμένεται να είναι η πορεία του τραπεζικού κλάδου, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank ανακοινώνουν αύριο και μεθαύριο αντίστοιχα τα αποτελέσματά τους».

Emporiki Investment Bank: «Διακυμάνσεις αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να ισορροπήσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, καθώς κατοχύρωση κάποιων βραχυπρόθεσμων κερδών είναι αρκετά πιθανή».

Marfin Analysis: «Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε χθες 0,12% χαμηλότερα χθες στις 3.410,92 μονάδες. Τέσσερις εταιρείες από τον FTSE 20 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα με την Τράπεζα Πειραιώς και τα Ελληνικά Πετρέλαια να ξεκινούν αύριο.

»Η Τράπεζα Πειραιώς και η EFG Eurobank θα αποτελέσουν μία καλή ένδειξη για τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος αναμένεται να δώσει ισχυρά αποτελέσματα στο σύνολο του με βάση και τα στοιχεία από την πιστωτική επέκταση που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις μας για την απόδοση των εταιρειών που καλύπτουμε προβλέπουν μία αύξηση 12,7% στις πωλήσεις, 6,2% σε επίπεδο EBITDA και 25,6% στα καθαρά κέρδη».

Sarros Χρηματιστηριακή: «Οι αγορές στις ΗΠΑ κινήθηκαν για τέταρτη μέρα ανοδικά επηρεασμένες από την διατήρηση των τιμών πετρελαίου κάτω των 60$ το βαρέλι και παράλληλα από επιχειρηματικές ανακοινώσεις σε σχέση με επαναγορά ιδίων μετοχών. Τα υψηλά επίπεδα που κατέκτησε το δολάριο έναντι του ευρώ τις τελευταίες ημέρες, βοηθούν τις ευρωπαϊκές εξαγωγικές εταιρίες και συναινούν στην αύξηση των τιμών των δεικτών, αποτέλεσμα των κοινωνικών αναταραχών στην Γαλλία.

»Στην ελληνική αγορά πραγματοποιήθηκαν πιέσεις κυρίως στις εταιρίες μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης και ο Γενικός Δείκτης τιμών με την βοήθεια Εθνικής Τράπεζας, ΟΠΑΠ, Cosmote και Εμπορικής Τράπεζας έκλεισε με μικρές απώλειες. Για σήμερα παραμένουμε επιφυλακτικοί σε σχέση με την συνέχεια των πιέσεων. Αρνητικός πρωταγωνιστής της χτεσινής συνεδρίασης η μετοχή της ΕΥΔΑΠ για λόγους ακόμη άγνωστους».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα