Marks & Spencer: Μείωση του κόστους, στα ύψη τα κέρδη

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 10:42

ΑΝΕΚΑΜΨΑΝ το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης ενδυμάτων της Βρετανίας Marks & Spencer Group Plc, καθώς ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Stuart Rose, μείωσε το κόστος. Η εταιρεία επεδίωξε την παραμονή του George Davies, στη θέση του επικεφαλής του τμήματος μόδας Per Una της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 63%, φθάνοντας στα 212,6 εκατ. λίρες Αγγλίας (369 εκατ. δολ.) ή 12,7 πένες ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε την 1 η Οκτωβρίου, από 130,4 εκατ. λίρες ή 5,6 πένες ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Τα έσοδα της Marks & Spencer, αυξήθηκαν για πρώτη φορά μέσα σε δύο χρόνια, το τρίμηνο που έληξε την 1 η Οκτωβρίου, αποτέλεσμα των νέων σχεδίων σε συνδυασμό με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ο Rose πουλά περισσότερα προϊόντα σε κανονική τιμή και μειώνει τα αποθέματα για να αυξήσει την κερδοφορία της εταιρείας, ένα έτος μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της από τον δισεκατομμυριούχο Philip Green, αντί του ποσού των 9,1 δισ. λιρών Αγγλίας.

Οι μετοχές της εταιρείας είχαν την τρίτη καλύτερη επίδοση φέτος μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον FTSE 350 General Retailers Index, σημειώνοντας άνοδο 27%, έναντι υποχώρησης του δείκτη κατά 7,4%.

Οι πωλήσεις των εταιρειών λιανικής της Βρετανίας, υποχώρησαν για όγδοο μήνα το τελευταίο δεκάμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του British Retail Consortium. Ο αριθμός των ανθρώπων που ψωνίζουν στα καταστήματα της Βρετανίας μειώθηκε τον Οκτώβριο στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1999, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών SPSL.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα