Λαϊκή Τράπεζα: Εξαγορά τράπεζας στη Σερβία

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 11:46

Σε προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Σερβικής Τράπεζας Centrobanka έχει καταλήξει ο Όμιλος Λαϊκής Τράπεζας.

Το τίμημα για την αγορά ολόκληρου του κεφαλαίου της τράπεζας θα κυμανθεί μεταξύ 38 εκ. ευρώ και 45 εκ. ευρώ. Το ακριβές τίμημα της εξαγοράς θα καθοριστεί μετά το πέρας ενδελεχούς ελέγχου ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Centrobanka, με έδρα το Βελιγράδι, διαθέτει πέντε καταστήματα, τρεις επιχειρηματικές μονάδες (business units) και 22 υποκαταστήματα. Κατέχει το 1,6% της αγοράς σε καταθέσεις και το 1,4% σε δάνεια.

Για την ολοκλήρωση της εξαγοράς απαιτείται η έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου και της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επέκταση του Ομίλου Λαϊκής στη Σερβία αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην αναδυόμενη αγορά των Βαλκανίων και σηματοδοτεί μια διαφοροποίηση στη στρατηγική που ακολουθούσε μέχρι σήμερα ο Όμιλος, δηλαδή να λειτουργεί πλήρεις τραπεζικές μονάδες σε χώρες με σημαντική παρουσία ελληνικού και κυπριακού στοιχείου.

Ο Όμιλος Λαϊκής πιστεύει, καταλήγει η ανακοίνωση, ότι η επέκταση στη Σερβία θα δώσει πρόσθετη δυναμική στις εργασίες του, με τελικό αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγαλύτερης αξίας για τους μετόχους του.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα