Dongfeng Motor: Προς άντληση 4,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2005 11:55

Η Dongfeng κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα μαζί με άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Honda Motor Co. και της PSA Peugeot Citroen. Το πρώτο εξάμηνο, τα συνδυασμένα καθαρά κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των κατασκευαστών εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Κίνα, μειώθηκαν 49%.

ΠΟΣΟΝ 4,6 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (593 εκατ. δολ. ΗΠΑ), σχεδιάζει να αντλήσει η Dongfeng Motor Group Co. Ltd., η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας κατά τη δημόσια εγγραφή της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H εταιρεία, θα προσφέρει 2,48 δισ. μετοχές από 1,45 έως 1,85 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την πώληση. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας, θα αρχίσουν αν διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στις 7 Δεκεμβρίου.

Η Dongfeng κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Κίνα μαζί με άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Honda Motor Co. και της PSA Peugeot Citroen. Το πρώτο εξάμηνο, τα συνδυασμένα καθαρά κέρδη των αυτοκινητοβιομηχανιών και των κατασκευαστών εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην Κίνα, μειώθηκαν 49%, καθώς η υποχώρηση των πωλήσεων εδώ και δύο χρόνια, ώθησε τους κατασκευαστές να μειώσουν τις τιμές πώλησης, προκειμένου να διατηρήσουν το μερίδιο αγοράς τους.

Τη δημόσια εγγραφή της Dongfeng θα διαχειριστεί η China International Capital Corp., η Deutsche Bank AG και η Merrill Lynch & Co. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας το 2004, σκοπός της ήταν η άντληση ποσού τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.

Η κρατική αυτοκινητοβιομηχανίαα Dongfeng, κατείχε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου το 15% της αγοράς αυτοκινήτων της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει η Ενωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας. Η εταιρεία, σχεδιάζει να πουλήσει τις μετοχές της στα venture με την Honda, την PSA Peugeot και τη Nissan Motor Co., καθώς και σε άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, σύμφωνα με τους ανθρώπους που ασχολούνται με την εν λόγω εμπορική συναλλαγή.

Το άλλο venture με την Kia Motor Corp., της Ν. Κορέας, που κατασκευάζει το μοντέλο Optima δεν θα συμπεριληφθεί στην πώληση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα