Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της United Microelectronics Corp., μετά το δημοσίευμα στην Commercial Times, το οποίο ανέφερε, ότι οι εταιρείες παραγωγής chip, περιμένουν να επιστρέψουν σε λειτουργικά κέρδη αυτό το τρίμηνο. Οι μετοχές της Tokyo Electron Ltd. εκτινάχθηκαν στα ύψη, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Απώλειες σημείωναν οι μετοχές των τραπεζών, για πρώτη ημέρα σε σύνολο οκτώ ημερών, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της θέσης της Mizuho Financial Group Inc. από την Goldman, Sachs & Co. Πτωτικά κινήθηκαν οι μετοχές της National Australia Bank Ltd., μετά την ανακοίνωση του ανώτατου εκτελεστικού της διευθυντή, John Stewart, ότι περιμένει αύξηση του ανταγωνισμού.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, σημείωνε άνοδο 0,1%, φθάνοντας στις 112,36 μονάδες, στη 1 μ.μ. στο Τόκυο. Νωρίτερα, υποχωρούσε έως και 0,6%. Ο δείκτης του κλάδου των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας αναρριχήθηκε 1,4%, σημειώνοντας τα υψηλότερα κέρδη μεταξύ των λοιπών 10 κλάδων. Συνολικά φέτος, ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 2,6%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε 0,4%, φθάνοντας στις 14.087,30 μονάδες, τη στιγμή που ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, αναρριχήθηκε 1,4%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, ενώ απώλειες σημείωναν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX, υποχωρούσε 0,8%.

Απώλειες 0,4% σημείωσε χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor's 500 Index. Οι μετοχές της Toll Brothers, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας κατοικιών πολυτελείας των ΗΠΑ, υποχώρησαν 14%, μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της εκτίμησης για τις πωλήσεις της το επόμενο έτος, σε ποσοστό από 3,8% έως 6,9%, επικαλούμενη καθυστερήσεις στο πλαίσιο της νομοθεσίας για τη δημιουργία νέων κοινοτήτων και ανεκτέλεστων έργων, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της ζήτησης σε μερικές αγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα