Κοντά στα χαμηλότερα τριών μηνών το πετρέλαιο

Καθώς εικάζεται ότι αυξήθηκαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ
Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 09:39

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε η τιμή το αργού πετρελαίου, κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών στη Ν. Υόρκη, πριν από τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας, για πιθανή αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Τα αποθέματα του αργού, που είναι ήδη 10% υψηλότερα από πέρυσι, κατά πάσα πιθανότητα αυξήθηκαν 2 εκατ. βαρέλια, ποσοστό 0,6% την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις 13 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει 16%, από τις 30 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών και στα 70,85 δολ. το βαρέλι.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, διαπραγματεύθηκε στα 59,82 δολ., 11 σεντς υψηλότερα, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης, στις 2 μ.μ. στη Σιγκαπούρη. Σήμερα οι τιμές βρίσκονται 26% υψηλότερα, σε σύγκριση με πέρυσι.

Χθες τα συμβόλαια, σημείωσαν αύξηση 24 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 59,71 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές διαπραγματεύονται κάτω από τα 60 δολ. εδώ και έξι από τις συνολικά επτά συνεδριάσεις και υποχώρησαν στα 58,60 δολ. το βαρέλι στις 7 Νοεμβρίου, στα χαμηλότερα επίπεδα περίπου 15 εβδομάδων, πριν κλείσουν την ίδια ημέρα στα χαμηλότερα επίπεδα τριών μηνών και στα 59,47 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα