Swisscom: Συνομιλίες για την εξαγορά της ιρλανδικής Eircom

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 10:41

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων, για την εξαγορά της Eircom Group Plc, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Ιρλανδίας, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ελβετίας, Swisscom AG.

«H Swisscom επιβεβαιώνει ότι εισήλθε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Eircom για πιθανή εμπορική συναλλαγή», ανακοίνωσε σήμερα η ελβετική εταιρεία που εδρεύει στη Βέρνη. Η Eircom, με έδρα το Δουβλίνο, έχει χρηματιστηριακή αξία 2,48 δισ. ευρώ (2,92 δισ. δολ.).

Ο επικεφαλής της Swisscom, Jens Alder, δεν έχει κάνει κάποια μεγάλη εξαγορά από το 1999 που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας. Το πρώην κρατικό μονοπώλιο προσπάθησε και απέτυχε να αγοράσει μερίδια στην Telekom Austria AG και της Cesky Telecom AS, τους προηγούμενους 15 μήνες.

Η Eircom προσέφερε στη Swisscom αποκλειστικά δικαιώματα να ελέγξει τους λογαριασμούς της, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα «Irish Times», χωρίς να αναφέρει την πηγή της πληροφόρησής της. Η Swisscom απέκτησε πρόσβαση μετά τη συμφωνία να προσφέρει περισσότερα από 2,40 ευρώ ανά μετοχή, εάν κάνει προσφορά εξαγοράς της εταιρείας, σύμφωνα με τους Times. Η τιμή αυτή, αξιολογεί την Eircom πλέον των 2,6 δισ. ευρώ.

Οι μετοχές της Eircom υποχωρούσαν 2,1%, φθάνοντας στα 2,32 ευρώ η μία χθες στο Δουβλίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2,48 δισ. ευρώ. Συνολικά φέτος, οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 48%.

Η Eircom, που ελέγχει το 79% της σταθερής τηλεφωνίας στην Ιρλανδία, επέστρεψε στο Χρηματιστήριο τον Μάρτιο του 2004.

Η Swisscom θα κάνει περαιτέρω ανακοινώσεις όταν αυτό κριθεί απαραίτητο, αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της ελβετικής εταιρείας. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα γίνει προσφορά εξαγοράς της Eircom, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα