Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές για δεύτερη ημέρα, καθώς η Goldman, Sachs & Co., διεύρυνε την προς τα κάτω αναθεώρησή της για τον κλάδο των οικονομικών και των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά την χθεσινή της εισήγηση για τη μείωση της δυναμικής των τραπεζών. Οι μετοχές της Millea Holdings Inc., οδηγούσαν την πτώση.

Οι μετοχές των εταιρειών του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας σημείωναν κέρδη για ένατη ημέρα, τα περισσότερα και για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών, μετά τις πωλήσεις ρεκόρ που εμφάνισε η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. τον Οκτώβριο και την ανακοίνωση της Tokyo Electron Ltd., ότι επέστρεψε στην κερδοφορία το τελευταίο τρίμηνο.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index, υποχώρησε 0,5%, φθάνοντας στις 111,44 μονάδες στις 12:30' μ.μ. στο Τόκυο. Χθες, υποχώρησε σε ποσοστό 0,2%. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωνε απώλειες 0,1%, φθάνοντας στις 14.058,36 μονάδες. Πτωτικά κινήθηκαν οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα