Μεξικό: Στα χαμηλότερα επίπεδα ρεκόρ του 3,05% ο πληθωρισμός

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 09:00

ΣΕ επίπεδα ρεκόρ, υποχώρησε τον Οκτώβριο ο ετήσιος πληθωρισμός του Μεξικό, αυξάνοντας τις εικοτολογίες, ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, θα συνεχίσει να μειώνει τα βασικά επιτόκια δανεισμού, με στόχο, την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο πληθωρισμός, το δωδεκάμηνο έως και τον Οκτώβριο, διαμορφώθηκε στο 3,05%, χαμηλότερα από το 3,51% που ήταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας. Ο πληθωρισμός ήταν ο χαμηλότερος σε ετήσια βάση, από το 1969, που η Κεντρική Τράπεζα, συλλέγει στοιχεία. Ο μηνιαίος πληθωρισμός του Μεξικό υποχώρησε στο 0,25% τον Οκτώβριο, από 0,4% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της υποχώρησης του πληθωρισμού, ενδέχεται να μειώσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 7,7% μέχρι τον Μάρτιο, από 9% που είναι σήμερα, σύμφωνα με τον Alonso Cervera, οικονομικό αναλυτή της Credit Suisse First Boston στη Ν. Υόρκη.

«Υπάρχει χώρος για τη μείωση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα», είπε ο Cervera, συμπληρώνοντας: «Την ίδια στιγμή περιμένω η τράπεζα να διατηρήσει τα επιτόκια, τα οποία είναι ακόμη ανασταλτικά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα