Vale: Aύξηση 18% των κερδών το γ' τρίμηνο

Μετά τις υψηλότερες τιμές του σιδηρομεταλλεύματος
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 09:11

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης 18%, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο, Cia. Vale do Rio Doce, αποτέλεσμα των υψηλότερων τιμών του προϊόντος, σε συνδυασμό με την επέκτασή της στον τομέα των μεταλλουργικών υπηρεσιών και των μεταφορικών.

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της εταιρείας, που εδρεύει στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, αυξήθηκαν στα 2,71 δισ. ρεάλ (1,25 δισ. δολ.) ή 2,35 ρεάλ ανά μετοχή, έναντι 2,96 δισ. ρεάλ ή 1,99 ρεάλ ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα της Βραζιλίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στο Web site της. Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 17%, φθάνοντας στα 8,81 δισ. ρεάλ το τρίμηνο, από 7,53 δισ. ρεάλ, πριν από ένα χρόνο.

Οι προνομιούχες μετοχές της Vale και οι πιο διαπραγματεύσιμες, υποχώρησαν 80 σεντάβος, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 84,11 ρεάλ, σημειώνοντας απώλειες για δεύτερη ημέρα. Η Vale, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της μετά το κλείσιμο των αγορών στο Σάο Πάολο και τη Ν. Υόρκη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα