China Shipping: Σε θετική ρότα το ενδιαφέρον για την Κρήτη

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 20:16
UPD:20:42

Επιστολή προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη απέστειλε μετά το τέλος το ταξιδιού του σε μεσογειακές και ευρωπαϊκές χώρες, ο πρόεδρος της China Shipping Group, Li Kelin, στην οποία αποτυπώνεται το ενδιαφέρον της εταιρείας για την ανάπτυξη στην Κρήτη διαμετακομιστικού κέντρου.

«Δεδομένης της ιλιγγιώδους αύξησης του όγκου των εμπορευματοκιβωτίων της China Shipping στις υπηρεσίες της που εδρεύουν στην Απω Ανατολή και στη Μεσόγειο, η ίδρυση ενός διαμετακομιστικού κέντρου στην περιοχή της Μεσογείου, αποτελεί σημείο της ημερήσιας διάταξης για την εταιρεία μας. Η γεωφυσική θέση της Κρήτης, την καθιστά άριστη επιλογή για την ανάπτυξη διαμετακομιστικού κέντρου για την ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Αδριατική. Το Τυμπάκι αποτελεί ένα καλό σημείο τερματικών διαμετακομιστικών σταθμών. Εξετάζουμε το εν λόγω επιχειρηματικό σχέδιο θετικά και θα είμαστε σε επαφή με εσάς και τους συνεργάτες σας. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα καλέσουμε αντιπροσωπεία του υπουργείου σας να επισκεφθεί τη Σαγκάη. Αποτελεί ελπίδα και ακλόνητη πεποίθηση μας, ότι θα εξακολουθήσουμε να έχουμε τη συνεχή στήριξη του Υπουργείου σας και τη δική σας, είτε σε αυτό το έργο είτε σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ελπίζω να σας ξαναδώ συντόμως».

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη η κινεζική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε, μαζί με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και περιοχές της νότιας Κρήτης (Ιεράπετρα και Τυμπάκι), προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα ανάπτυξης υποδομών για εμπορικό λιμάνι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα