Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, για πρώτη ημέρα, σε σύνολο τριών ημερών. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της Canon Inc., οδηγούσαν την άνοδο, μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών, μετά την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα 16 εβδομάδων, σε συνδυασμό με την έκθεση, η οποία έδειξε ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στις ΗΠΑ, ήταν μεγαλύτερη απ'ό,τι αναμενόταν.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών, μετά την κυβερνητική έκθεση, η οποία έδειξε, ότι η δεύτερη οικονομία στον κόσμο, αναπτύχθηκε ταχύτερα απ' ό,τι αναμενόταν, το τρίτο τρίμηνο. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., μετά την ανακοίνωσή της, ότι τα καθαρά της κέρδη το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, υπερέβησαν τις προβλέψεις της.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index σημείωνε άνοδο 0,9%, φθάνοντας στις 112,59 μονάδες, στη 1:10' μ.μ. στο Τόκυο. Αυτήν την εβδομάδα ο δείκτης οδεύει να κλείσει με άνοδο 0,9% και για τρίτη κατά σειρά εβδομάδα. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Ν. Κορέα, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν, ενώ απώλειες σημείωναν αλλού.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,9%, φθάνοντας στα 57,80 δολ. χθες στη Ν. Υόρκη και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 21 Ιουλίου. Προσφάτως, διαπραγματεύθηκε στα 57,73 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στις ΗΠΑ, ο Standard & Poor's 500 Index σημείωσε χθες άνοδο 0,8%, τη μεγαλύτερη αυτό το τρίμηνο. Η εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών στις ΗΠΑ, αυξήθηκε αυτόν τον μήνα, από τα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών, καθώς οι τιμές της βενζίνης, υποχώρησαν από τα επίπεδα ρεκόρ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα