Korean Air: 59% υψηλότερα κέρδη το τρίμηνο

Μετά τις προσαυξήσεις στα εισιτήρια
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 08:19

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κέρδη σε τρία τρίμηνα, εμφάνισε η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ν. Κορέας, Korean Air Lines Co., καθώς η αύξηση του αριθμού των επιβατών και οι προσαυξήσεις των τιμών, εξισορρόπησαν την άνοδο του κόστους των καυσίμων. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της εταιρείας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 59%, φθάνοντας στα 154 δισ. ουόν (148 εκατ. δολ.) έναντι 97,1 δισ. ουόν πέρυσι (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας. Τα καθαρά κέρδη του προηγούμενου έτους αναθεωρήθηκαν, από 85 δισ. ουόν, εξ αιτίας των λογιστικών αλλαγών, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Korean Air, Lee Hyoung Woo, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, τα οποία διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των επτά οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial και εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν σε 91,5 δισ. ουόν.

Οι μετοχές της Korean Air, σημείωναν άνοδο 6,8%, φθάνοντας στα 24.350 ουόν η μία, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και διαπραγματεύθηκαν στα 23.450 ουόν, στις 12:52' μ.μ στη Σεούλ. Φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 24% και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών των 12 αεροπορικών εταιρειών, που απαρτίζουν τον δείκτη Bloomberg Asia-Pacific Airline.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα