Κέρδη στη Wall Street - «Άντεξε» ο Nasdaq

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 23:17
UPD:23:18
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτπγραφία αρχείου.

Στήριγμα στην άνοδο αρκετών δεικτοβαρών μετοχών έλαβε σήμερα η Wall Street, η οποία έκλεισε με κέρδη, διακόπτοντας το διήμερο πτωτικό της σερί, που προκλήθηκε από τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας που εκφράστηκαν από τη Federal Reserve. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,77% στις 16.510,19 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,04% στις 4.828,96 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,46% στις 1.966,97 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε ο κλάδος της τεχνολογίας, με την Apple και τη Microsoft να κλείνουν με άνοδο άνω του 1,6%. Η Facebook έκλεισε σήμερα την 11η στη σειρά ανοδική της συνεδρίαση, αποκομίζοντας κέρδη 1,4%, ενώ στο +2,4% βρέθηκε η Red Hat και στι +2,7% η Adobe Systems. 

Κέρδη 13% σημείωσε η Atmel, καθώς συμφώνησε για την εξαγορά της από την Dialog Semiconductor, έναντι του ποσού των 4,6 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα, ο κλάδος των φαρμακευτικών και βιοτεχνολογίας βρέθηκε σε κλοιό ρευστοποιήσεων, με αφορμή το τουίτ της υποψηφίου για το χρίσμα της υποψηφίου των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, που ανέφερε ότι θα παρουσιάσει σχέδιο μείωσης του κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Η Merck και Pfizer έκλεισαν με απώλειες άνω του 2,3%, ενώ άνω του 3,2% ήταν οι απώλειες για Biogen, Gilead Sciences και Celgene. 

Παράλληλα, η αγορά έχει στρέψει την προσοχή της στις τοποθετήσεις των μελών της νομισματικής επιτροπής της Fed, προκειμένου να διαγνώσει το χρόνο που είναι διατεθειμένα να περιμένουν μέχρι να αποφασίσουν την πρώτη αύξηση του επιτοκίου, ενώ ξεχωρίζει εκείνη του Τ. Μπούλαρντ, ο οποίος ανέφερε ότι είναι διατεθειμένος να διαφωνήσει με τα υπόλοιπα μέλη αν κρίνει ότι πρέπει τα επιτόκια να αυξηθούν.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών υποχώρησαν κατά 4,8% τον Αύγουστο, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,31 εκατομμυρίων.

 


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα