Ισχυρές τραπεζικές πιέσεις δέχεται το Χ.Α.

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015 14:05
UPD:14:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Αρνητικά είναι τα πρόσημα αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να αποτυπώνει την επιφυλακτικότητά της μπροστά στις εξελίξεις που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να ξεκινήσει και τυπικά η υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής.

Ειδικότερα, στις 14:03, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,97% στις 690,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 20,5 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,46% στις 203,86 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 5,96% στις 270,76 μονάδες.

Είναι σαφές ότι η αγορά επιθυμεί σταθερή κυβέρνηση που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους επενδυτές και θα κινηθεί γρήγορα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους εταίρους. Άλλωστε, μείζον είναι το μέτωπο της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και η πρώτη αξιολόγηση της εφαρμογής του προγράμματος. Έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την συζήτηση για το χρέος, αλλά και τη σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στην οικονομία.

Τεχνικά η αγορά δείχνει να κάνει κινήσεις αφομοίωσης των επιπέδων που πάλεψε να επανακτήσει το προηγούμενο διάστημα. Σε αυτό το πλαίσιο ούτε απειλεί τις στηρίξεις της αλλά ούτε και δοκιμάζει την αντίστασή της, η οποία τοποθετείται στις 708 μονάδες. Οι μετοχές μπορεί να μην βρίσκονται πλέον στα χαμηλά του τελευταίου διμήνου έχουν ωστόσο διαφοροποιηθεί αισθητά στις μεταξύ τους αποδόσεις.

Στο ταμπλό, ισχυρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-8,52%) και της Eurobank (-7,14%), ενώ στο -5,08% βρίσκεται η ΓΕΚ Τέρνα και στο -4,92% η Εθνική. Απώλειες 3,88% καταγράφει η ΔΕΗ, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Grivalia, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Βιοχαλκο.

Στον αντίποδα, η Motor Oil ενισχύεται κατά 1,97%, η ΕΕΕ είναι στο +1,91%, ο ΟΤΕ στο +1,49%, η Folli Follie στο +1,32% και η Τέρνα Ενεργειακή στο +1,07%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων, Aegean και ΟΠΑΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα