Bain, Goldman: 2,6 δισ. δολ. για την εξαγορά της Goodman

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 08:08

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ύψους 3,6 δισ. δολ. Αυστραλίας (2,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), για την εξαγορά της Goodman Fielder Ltd. της Αυστραλίας, έκανε η επενδυτική φίρμα Bain Capital, που ιδρύθηκε από τον κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Mitt Romney.

Η προσφορά για την εταιρεία, που παράγει το ψωμί Buttercup, τη μαργαρίνη Meadow Lea και τα γλυκά Pampas, έγινε προς την ιδιοκτήτρια της Goodman Fielder, την Burns Philp & Co., σύμφωνα με ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News, μέχρις ότου υπογραφεί η συμφωνία. Την περασμένη εβδομάδα, η Bursn Philp, ανέβαλε τη δημόσια εγγραφή του τμήματος αρτοποιΐας της, ύψους 1,8 δισ. δολ. ΗΠΑ.

Η Bain, με έδρα τη Βοστώνη, θα πάρει μερίδιο πλέον του 50% στην Goodman Fielder, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Το χρηματιστηριακό τμήμα της Goldman Sachs Group Inc. και η εταιρεία εξαγορών της Αυστραλίας, Pacific Equity Partners, θα αγοράσουν το λοιπό μερίδιο.

Η εμπορική συναλλαγή ενδέχεται να ανακοινωθεί το συντομότερο αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, ενώ η προσφορά περιλαμβάνει και το χρέος της Goodman Fielder, συμπλήρωσαν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα