Numico: Εξαγοράζει το τμήμα παιδικών τροφών της Εast Asiatic

Στην Ασία, αντί 1,2 δισ. ευρώ
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 11:01

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του τμήματος παιδικών τροφών της East Asiatic Co. Ltd., στην Ασία, αντί του ποσού του 1,2 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) προκειμένου να καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία βρεφικών τροφών της Ασίας, έκλεισε η Royal Numico NV.

Η Numico, θα αντλήσει 550 εκατ. ευρώ με την πώληση νέων μετοχών, είπε σήμερα, η εκπρόσωπός της Michiel Quarles. Η εταιρεία είπε ότι επανεξετάζει τις δραστηριότητες της East Asiatic σε Φιλιππίνες και Ινδία.

Η εξαγορά της Numico, η τέταρτη παιδικών τροφών, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της περισσότερο σε αυτόν τον τομέα και στο αντίστοιχο των τροφών με βιταμίνες. Η εταιρεία είχε πουλήσει τα τμήματα General Nutrition Cos.και Rexall Sundown το 2003, για να εξέλθει από αυτόν τον τομέα δραστηριότητας.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Νumico αγόρασε την Mellin SpA, αντί του ποσού των 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παιδικών τροφών της Ιταλίας. Η Numico, συμφώνησε να αγοράσει την Valio Group, μία φινλανδική εταιρεία παραγωγής παιδικών τροφών το 2004, αντί του ποσού των 57 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Numico, υποχωρούσαν 1,33 ευρώ, ποσοστό 3,8% φθάνοντας στα 34,10 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 34,74 ευρώ η μία, στις 9:21' π.μ. στο Αμστερνταμ. Οι μετοχές της East Asiatic, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη, σημείωναν άνοδο 74 κορώνες, ποσοστό 15%, φθάνοντας στις572 κορώνες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα