Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 11:01

Numico: Εξαγοράζει το τμήμα παιδικών τροφών της Εast Asiatic

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του τμήματος παιδικών τροφών της East Asiatic Co. Ltd., στην Ασία, αντί του ποσού του 1,2 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) προκειμένου να καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία βρεφικών τροφών της Ασίας, έκλεισε η Royal Numico NV.

Η Numico, θα αντλήσει 550 εκατ. ευρώ με την πώληση νέων μετοχών, είπε σήμερα, η εκπρόσωπός της Michiel Quarles. Η εταιρεία είπε ότι επανεξετάζει τις δραστηριότητες της East Asiatic σε Φιλιππίνες και Ινδία.

Η εξαγορά της Numico, η τέταρτη παιδικών τροφών, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της περισσότερο σε αυτόν τον τομέα και στο αντίστοιχο των τροφών με βιταμίνες. Η εταιρεία είχε πουλήσει τα τμήματα General Nutrition Cos.και Rexall Sundown το 2003, για να εξέλθει από αυτόν τον τομέα δραστηριότητας.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Νumico αγόρασε την Mellin SpA, αντί του ποσού των 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταστεί η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία παιδικών τροφών της Ιταλίας. Η Numico, συμφώνησε να αγοράσει την Valio Group, μία φινλανδική εταιρεία παραγωγής παιδικών τροφών το 2004, αντί του ποσού των 57 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Numico, υποχωρούσαν 1,33 ευρώ, ποσοστό 3,8% φθάνοντας στα 34,10 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 34,74 ευρώ η μία, στις 9:21' π.μ. στο Αμστερνταμ. Οι μετοχές της East Asiatic, που εδρεύει στην Κοπεγχάγη, σημείωναν άνοδο 74 κορώνες, ποσοστό 15%, φθάνοντας στις572 κορώνες η μία.