Εγκρίθηκε η συγχώνευση Intrakat - Intramet

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 18:47

Εγκρίθηκε σήμερα από τις γενικές συνελεύσεις των εταιρειών INTRAKAT και INTRAMET η συγχώνευσή τους με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Η σχέση ανταλλαγής που αποφασίσθηκε σύμφωνα με το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης είναι 1:1.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας θα ανέρχεται σε 14.581.875 ευρώ, διαιρούμενο σε 48.606.250 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ η κάθε μία.

Η επωνυμία της νέας εταιρείας θα είναι ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ενώ ο διακριτικός τίτλος παραμένει INTRAKAT. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι της απορροφώμενης εταιρείας INTRAMET θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διάθεση κερδών της INTRAKAT για τη χρήση 2005.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πέτρος Σουρέτης, βασικός στόχος της διοίκησης είναι η δημιουργία ενός ενισχυμένου εταιρικού σχήματος σε οικονομικό, επιχειρηματικό και διοικητικό επίπεδο. Η νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα έχει τη δυνατότητα να παρουσιάζει ολοκληρωμένες λύσεις σε σύνθετα κατασκευαστικά έργα, εκμεταλλευόμενη τις συνεργίες και τις οικονομίες κλίμακας των δύο εταιρειών σε πολλά προϊόντα, συγκεντρώνοντας όλη την οικονομική αξία που δημιουργείται προς όφελος των μετόχων.

Η οργανωτική και λειτουργική δομή στηρίζεται στη δημιουργία τριών ισχυρών επιχειρησιακών μονάδων: Κατασκευές, Τηλεπικοινωνίες και Μεταλλικές Κατασκευές.

Οι τρεις επιχειρησιακές μονάδες θα λειτουργούν υπό μία ενιαία εταιρική διακυβέρνηση, αλλά και με υψηλή ανταγωνιστικότητα στην αγορά από την αυτοτελή τους υπόσταση. Παράλληλα σχεδιάζεται η ανάπτυξη της δραστηριότητας της νέας εταιρείας στο εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΚΑΤ



Σχολιασμένα