Υπό πίεση και σήμερα το γιεν

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 10:05

ΚΟΝΤΑ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 27 μηνών παραμένει σήμερα η ισοτιμία του ιαπωνικού νομίσματος με το δολάριο.

Αρνητικά επηρεάζει το γιεν η χθεσινή δήλωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Γιουνιχίρο Κοϊζούμι, ότι θα ήταν πρόωρο για την κεντρική τράπεζα της χώρας να εγκαταλείψει τη σημερινή νομισματική πολιτική που έχει καθηλώσει τα επιτόκια στο μηδέν.

«Ο Κοϊζούμι μάς έδωσε άλλη μια αφορμή για να πουλήσουμε γιεν», δήλωσε στο Reuters ο Hideaki Furumaya της Trust & Custody Services Bank στο Τόκιο. «Το ράλι του δολαρίου μπορεί να επιταχυνθεί, εάν ο Μπερνάνκε ενισχύσει σήμερα τις προσδοκίες για περαιτέρω άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί από τη Γερουσία η επιλογή του Μπεν Μπερνάνκε στο τιμόνι της Fed http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/14/1119166.htm .

Στις 9:49 ώρα Ελλάδος, στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, το δολάριο ισοδυναμούσε με 118,87 γιεν έναντι 118,80 γιεν αργά χθες το βράδυ. Χθες, το αμερικανικό νόμισμα έφθασε μέχρι τα 118,91 γιεν, στο υψηλότερο σημείο από τον Αύγουστο του 2003.

Παράλληλα, στις 9:50, η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο είχε διαμορφωθεί στα 1,1695 δολάρια έναντι 1,1689 δολαρίων χθες.

Θετικά επηρέασε το ευρώ η είδηση ότι το γερμανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% στο τρίτο τρίμηνο έναντι αύξησης 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Το γεγονός αυτό ενισχύει την άποψη ότι η ΕΚΤ θα προβεί σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα